Wat is Reiki?

Wil jij weten wat Reiki voor je kan doen??

Ik geef een keer per maand (gratis) informatiebijeenkomsten Reiki

De kracht van Reiki ligt in de eenvoud………

Reiki komt uit Japan. De letterlijke vertaling is “Universele Levensenergie” (Rei = Universeel en Ki = Levensenergie). Reiki is een helende energie die door aanraking wordt doorgegeven. Reiki werkt heel ontspannend, maar kan ook iets raken in jezelf waardoor je aangezet wordt om heel bewust naar je zelf te kijken. Reiki stimuleert het zelfgenezend vermogen en werkt op verschillende niveaus: fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel. Het stroomt naar die plekken waar het op dat moment het hardste nodig is. Reiki heft niet alleen symptomen op, maar pakt de oorzaak van ziekte of problemen aan. Het brengt je hele energiesysteem terug in balans.

Daardoor doet Reiki niet altijd wat je verwacht of graag wilt, maar wel altijd wat voor jou op dat moment het beste is. Mijn ervaring is dat Reiki heel ondersteunend werkt bij individuele processen. Reiki is een natuurlijke heelwijze ter ondersteuning van de reguliere geneeskunde. Je kunt ook Reikibehandelingen geven aan andere mensen. Je kunt zo mensen die ziek zijn helpen om de pijn wat te verzachten, of zelfs wanneer deze persoon niet meer te genezen is zodat hij/zij in elk geval vredig kan sterven. Je kunt ook dieren Reiki geven. Ontdek hoe je huisdier als vanzelf onder je handen kruipt. Planten gaan beter groeien als je ze Reiki geeft. Reiki werkt altijd, ook als je er niet in gelooft of als je het niet begrijpt. Het is er gewoon, steeds weer, in je leven en het ondersteunt je. Het is eenvoudig toe te passen en het opent een deur naar een ander bewustzijn. 

Reiki is er voor iedereen

Reiki is eenvoudig en iedereen kan aan de cursus deelnemen, ongeacht aanleg, leeftijd, vooropleiding, geloofsovertuiging etc.. Wanneer je een Reikicursus gevolgd hebt, heb je voor de rest van leven altijd je handen “bij de hand” wanneer ziekte of psychische problemen zich voordoen. Twee energierijke handen die je neer mag leggen, waar en wanneer het maar nodig is!! Je kunt heel veel over Reiki lezen, maar eigenlijk is het niet in woorden te vatten. Mijn advies is dan ook: maak een afspraak voor een Reikibehandeling en ervaar wat Reiki voor je kan betekenen.

Aangesloten bij The Reiki Alliance

Ik ben lid van “The Reiki Alliance” (kortweg TRA).
Dit is een internationale vereniging van Reikimasters. Deze vereniging is in 1983 mede opgericht door de inmiddels overleden Grandmaster Phyllis Lei Furumoto, de kleindochter van mevrouw Takata. Leden van de “TRA” houden zich aan de richtlijnen zoals aangegeven door “Office of the Grand Master” (OGM), bestaande uit Johannes Reindl en Paul Mitchell. De vereniging heeft als hoofddoel Reiki op een zo zuiver mogelijke manier over te dragen.

Als lid van TRA onderteken je een ethiekcode, waarmee je leven en werk als Reikimaster in Usui Shiki Ryoho in overeenstemming dient te zijn. De Reiki Alliance heeft ook een klachtencommissie.
Om lid te worden van de Reiki Alliance dien je je Reiki-stamboom te kennen.

Rianne
Reikimaster Usui Shiki Ryoho