Mijn verhaal

Rianne

Ik ben geboren en getogen in Tilburg en ik ben in oktober 1993 in Vorden gaan samenwonen met Roelie en vormden we een samengesteld gezin. In 2006 zijn we getrouwd. Sinds een aantal jaren zijn wij de trotse oma’s van 7 kleinkinderen. Het leven heeft me veel gegeven, waaronder de nodige levenslessen en uitnodigingen om mezelf verder te ontwikkelen. Daardoor geniet ik NU volop van het leven en alles wat op mijn pad komt…….
Dit doe ik ook met mijn werkzaamheden in mijn praktijk Rianne Leijten, praktijk voor Reiki en Luisterkind.

 

Reikimaster in Usui Shiki Ryoho.
Als Reikimaster wil ik mensen graag leren wat Reiki is en wat Reiki voor je doet. Ik geef hiervoor Reikicursussen, Reikibehandelingen en organiseer Reiki-behandelbijeenkomsten. Dit alles in de hoop dat men enthousiast met Reiki aan de gang gaat. Daarnaast vind ik het heel belangrijk om er ook na de afronding van de cursus te zijn als er vragen zijn.

Wat Reiki voor mij betekent
Ik ben begin 2000 van baan veranderd. Op zich misschien niet zo’n wereldwonder maar …………. daar hoorde ik voor het eerst over Reiki en dat heeft mij en mijn leven erg veranderd. Lia Koek, destijds mijn collega, vertelde dat zij bezig was met de opleiding tot Reikimaster. Door haar verhaal werd ik heel enthousiast en het idee dat ik met behulp van mijn eigen handen wat rust in hoofd en lijf zou kunnen krijgen sprak mij aan. Heel open en onbevangen heb ik aan de Reiki 1-cursus deelgenomen. Ik was er erg van onder de indruk en sinds die tijd geef ik mezelf dagelijks Reiki.
Eind april 2001 heb ik Reiki 2e graad gedaan. Daar worden de symbolen uitgelegd en leer je hoe je die kunt gebruiken. Zo kun je nog intensiever met jezelf aan de slag. Ik wilde heel graag diverse gebeurtenissen uit mijn leven op een goede manier verwerken en ik heb gemerkt dat Reiki mij daarbij erg geholpen heeft. In de afgelopen jaren is mijn leven in positieve zin veranderd.
In 2004 merkte ik dat het ging kriebelen om mijn enthousiasme over Reiki verder uit te dragen. 
Bewust heb ik gekozen om te worden opgeleid vanuit de traditie “Usui Shiki Ryoho”. Deze intensieve opleiding heb ik afgerond met de Masterklas, met als hoogtepunt mijn initiatie/inwijding tot Reikimaster op 13 mei 2007 op Ameland, het eiland waar ik altijd het gevoel van thuiskomen heb. 
Thuis voelen op die bewuste plek, maar vooral helemaal thuis bij mijzelf!
Nu richt ik mij volledig op mijn werk als Reikimaster. Het is heerlijk om mensen tijdens een Reikicursus kennis te mogen laten maken met Reiki. Daarnaast is het een feest om mensen te behandelen en zo te mogen ondersteunen/helpen bij gezondheidsproblemen.

Ik heb niet stil gezeten
Sinds die tijd heb ik niet stilgezeten en ben aan mijzelf blijven werken. Allereerst met Reiki, geef mezelf dagelijks Reiki en heb diverse trainingen gevolgd ter verdieping. Ik heb me o.a. verder verdiept in het Usui Shiki Ryoho en daarnaast heeft de workshop “Healing your Family Tree” mij veel gebracht.
Ook heb ik een mindfullnesscursus gevolgd, aan familie-opstellingen deelgenomen, de opleiding voor coaching “in je element” gevolgd en ik heb de opleiding Medisch Basiskennis (op HBO-niveau) succesvol afgerond, omdat ik graag wilde weten hoe het menselijke lichaam in elkaar steekt..

Luisterkind
Heel enthousiast ben ik over de geregistreerde Kort-Beroepsopleiding tot Luisterkindwerker die ik gevolgd heb bij Diana Hendriks-van Beaumont, grondlegster. 
Het mooie van deze methode is dat je nooit naar een praktijk hoeft, alle contacten verlopen per e-mail. Vooral ouders vinden het fijn dat ze hun kind niet mee hoeven te nemen naar “weer” een therapeut, maar dat het kind gewoon zijn/haar eigen dingen kan blijven doen. Op zielsniveau maak ik contact en luister, stel vragen en schrijf alles wat is hoor, zie en voel op en verstuur het daarna per e-mail. Bijna altijd is één afstemming voldoende.
Waarom ik deze opleiding heb gevolgd? Jaren geleden merkte ik als moeder en nu als oma dat (klein)kinderen gedrag vertonen waarvan je denkt: “Waar komt dat vandaan…. wat zit daar achter”. De ontdekking dat de Luisterkind-methode een kind kan helpen en handvatten kan geven aan ouders, deed me besluiten om me hier in te verdiepen.
In 2015 ben ik door Diana opgeleid tot Luisterkind trainer en geef ik met veel enthousiasme de opleiding tot Luisterkindwerker.
Ook verzorg ik  de aanvullende modules, zoals Geboortebegeleiding en Familieverbond. 2018 verzorg ik de opleiding tot Luisterkind Trainer, in eerste instantie samen met Diana Hendriks-van Beaumont van tegenwoordig zelfstandig.

Samenhang
De verwantschap tussen Reiki en Luisterkind zit er voor mij in dat je op een dieper niveau contact legt. Reiki maakt je duidelijk hoe het echt met je gaat en bij Luisterkind legt op datzelfde diepere niveau contact om te horen hoe het echt met die persoon gaat. Heb jij belangstelling, stuur me een e-mail en ik geef je met nadere informatie.

Ik hoop je snel te ontmoeten……..

Rianne
Praktijk voor Reiki en Luisterkind