Ervaringen Reiki

Zij gingen u voor:

Afstandbehandeling voor een baby
Een hummeltje van 2 maanden met een bacteriële infectie. Helaas waren medicijnen noodzakelijk. Daar wordt niemand vrolijk van. De baby al helemaal niet. Ik kreeg het verzoek om een afstandsbehandeling te geven!
Reactie van papa en mama:
Wat fijn dat je onze zoon vanavond een afstandbehandeling hebt gegeven. Nadat we ons telefoongesprek hadden afgerond begon hij een paar minuten heel hard te huilen. Vervolgens heeft hij gedurende ca. 20 minuten heerlijk rustig aan de borst gedronken. Hij dronk veel rustiger dan normaal, dat was fijn om te zien. Hij genoot zichtbaar van jouw behandeling, hij ligt nu al weer een tijdje heerlijk te slapen.
fam.W.

Feestje
Het was voor mij ook net zo’n feest om van jou mijn eerste reiki graad te mogen ontvangen. Jouw lessen gaan veel verder dan alleen de uitleg en de inwijdingen. Jij ademt Reiki en dat is voor mij een prettige en bijzondere ervaring geweest waarmee ik zeer zeker aan de slag ga. Wat is het geweldig dat ik meZELF nu kan behandelen. 
Emil

Koolmeesje
Laatst vloog er een koolmeesje tegen het raam bij ons. Het vogeltje was helemaal beduusd en omarmde de Reiki met volle teugen. Het meesje heeft een kwartier rustig in mijn handpalm gezeten waarna hij weer opvloog. Toen ik binnen mijn handen waste bleef het meesje wachten op de dakgoot totdat ik weer terug was en vloog daarna weg. Een mooie ervaring !
Martijn

Reuma
Een tijd terug is mij door verschillende mediums en paragnosten verteld dat ik dat heel sterk in me heb en het jammer is als ik daar niks mee zou doen.
Heb daar een tijdje over na gedacht en heb toen Reik geleerd. Ik ben toen mezelf gaan behandelen omdat ik eerst zeker wilde weten dat het werkt en dat doet het, mijn pijn is minder en voel me fitter. Het is niet zo dat ik nu genezen ben van mijn reuma want zo werkt dat niet wat kapot is blijft kapot.
Gerrie

Dankbaar
Tot op de dag van vandaag ben ik nog steeds dankbaar dat jij op mijn weg bent gekomen. in het begin zette Reiki bij mij alles even op zijn kop, er komt heel veel bij je binnen. Maar hoe verder ik met Reiki bezig ben, ook de rust naar mijn zelf toe, de kalmte die over mij kwam. We hebben tegenwoordig zo veel mensen die opgejaagd zijn en reageren, daar kan ik nu heel rustig op reageren, terwijl dat voorheen niet zo was. Toen ik reiki 2e graads bij je hebt gevolgd, daarna zijn er echt mooie poorten bij me open gegaan.  Heb heel veel dingen mogen zien, horen en voelen en ook ruiken. ik wist dat mijn oma een keer bij me was, haar geurtje 4711. Zelfs mij 2e kindje heb ik een naam mogen geven en haar een week lang mogen zien. Echt ik voel me helemaal bij mezelf. Op het werk , thuis, met dinant, kinderen, de schoonzoons, kleinkinderen. Zelfs op het werk kan ik de mensen de rust door geven, “haal even diep adem, we hebben vanavond gelijk allemaal zes uur. Die vijf minuten die nu kwijt bent ,kun je niet meer inhalen.” en het werkt perfect.
Ik ben je dankbaar, dikke kus
Dinie Bergsma

Reiki……
Reiki is een bloem die uitkomt
Een zon die straalt
En water dat klettert
Anne (12 jaar)

Poes Floortje
Weer iets geks meegemaakt. Of eigenlijk niet zo gek, maar meer een bevestiging. Onze Floortje (poes) is bijna 13. Ze komt van buiten naar binnen stormen en het lijkt wel of ze niet goed meer kan lopen. We houden haar even in de gaten en ze komt naar ons toe lopen, helemaal scheef. Een voorpootje en achterpootje doen niet mee. O jee, wat nu? Ik ben naar haar toegelopen en heb haar opgetild. Ze is een fel poesje en wil normaal niet graag opgetild worden. Ik heb haar kopje en lijfje tegen me aangelegd en ze vond het goed. Even vastgehouden en ze begon te spinnen. Ik heb haar in haar mandje gelegd en mijn 2 handen om haar heen gevouwen en Reiki gegeven. Ze schudde steeds met haar kopje heen en weer en mijn handen werden steeds warmer. Na een minuut of 5 werd ze zienderogen rustiger en bleef maar door spinnen. Na een half uur is ze weer uit haar mandje gestapt en op de stoel gesprongen om daar haar pootjes te likken. Kijkt weer rustig rond, net of er niks is gebeurd. Hopelijk blijft het goed gaan.
Floortje is de nacht goed doorgekomen, eet en drinkt goed, wast en likt haar pootjes. coördinatie ietsje minder goed, maar ze springt vanaf de vloer zo weer op de vensterbank, Verder is ze ook al weer door het kattenluikje naar buiten gestapt. PPfff…..
Ze vindt het nog steeds goed als ik haar Reiki geef, dat is wel apart. normaal had ik al lang een mep gehad. Dus gaan we daar gewoon nog even mee door, zolang ze het accepteert. Ookmijn man Gerrit stond er bij, keek er naar en was erg onder de indruk. Hopelijk blijft het goed gaan, ze is tenslotte wel 13 jaar bijna. we kunnen haar nog lang niet missen.
Gerda Bruggink

van Reiki wordt ik kalm
Ik, Anne, heb Reiki 1 het was ook heel fijn om de reiki cursus te krijgen en het is heel fijn want als ik bang ben dan geef ik mij Reiki en dan kalmeer ik weer. Reiki is dus een helpende kracht en ik ben blij dat ik het gedaan heb.
P.S.: en Rianne is een hele lieve Reikimaster.
Anne Bikkel (12 jaar)

Opruiming
Het is alweer bijna 2 maanden geleden, sinds ik met mijn moeder, de 1e graad Reiki cursus heb gedaan. In de tussentijd zijn er de nodige strubbelingen en angsten, op ons pad gekomen. We zijn beide een weg ingeslagen, die ik vooral voor mezelf, moest nemen. Er is sinds de cursus, geen dag voorbij gegaan, dat ik mezelf geen Reiki heb gegeven. En dit is voor mijn moeder hetzelfde geval.
Bij een behandeling voor mijn moeder, vorige week, kwamen er oude blokkades bij haar los. Samen hebben we gehuild, om de verheldering van de sessie. Wat vervolgens weer lekker opruimde.
We willen je bedanken voor het opsturen van de foto’s.
Michel

Mooi moment
Even weer een mooi moment wat ik graag met je wil delen om te laten weten hoe Reiki letterlijk mijn leven veREIKIet heeft. Olivier had sinds gisteren buikgriep, overgeven en enorme buikpijn. Vanmorgen leek het eerst goed te gaan, tot na het ontbijt, weer enorme buikpijn met als gevolg dat ik zijn vriendje waar hij cakejes mee zou gaan bakken moest afbellen. Tranen met tuiten van ellende huilde hij vanwege de buikkrampen. Ik zeg lieverd kom maar lekker bij mama op schoot liggen dan zal ik mijn handen lekker op jouw buikje leggen. Hij heeft ruim een uur op schoot gelegen, ik mocht mijn handen absoluut niet van hem afhalen (1 op zijn buik en 1 op zijn hoofd), het huilen werd al gauw minder en na een uur mijn handen op zijn buik te hebben gelegd en hij zelf doodstil op schoot bleef liggen zei hij: mam de reiki helpt, het is weg, nu wil ik met Ruben spelen….nou ik stond perplex en hij heeft een heerlijke dag gehad en was helemaal weer vrolijk en blij. Zelfs Sander die hem zo zag huilen kon het gewoon niet geloven. Nogmaals mijn dank Rianne, wat een rijkdom is dit toch he?
Maroesja

Reiki en ADHD
Mijn hele leven heb ik al last van een heel druk en vol hoofd. Dat loopt over van het constant denken. Groot was dan ook mijn verbazing dat ik na mijn allereerste Reikibehandeling rust voelde. Ik heb me nog nooit zo rustig gevoeld in mijn hoofd. Dit wil ik zelf leren, ik ga sparen. Mijn inkomen is niet groot, maar als ik iedere maand iets spaar, kom ik er vast.
Toine

Persoonlijke ontwikkeling en Ondersteuning
Rianne is een sensitieve vrouw die haar passie voor Reiki op een liefdevolle manier kan overbrengen. Ik heb bij haar Reiki 1 en Reiki 2 opleiding gevolgd. Dit was en is een fantastische ervaring die voor mij blijvende verandering heeft gebracht in mijn persoonlijke en ook zakelijke leven. Voor je persoonlijke ontwikkeling kan Reiki een goede ondersteuning bieden. Dit heb ik zelf persoonlijk ervaren en ervaar ik nog steeds.
Inge

Snel slapende baby
Ik wil graag iets met je delen (waar anderen mogelijk ook hun voordeel mee kunnen doen). Ik heb sinds 5 maanden een dochtertje. ‘s avonds heeft ze veel prikkels van de dag te verwerken en moeite met inslapen (huilen). Sinds een paar dagen ben ik klaar met de adviezen van het consultatiebureau (laten huilen, even kijken, zelf leren inslapen). Sinds een paar dagen geef ik reiki: 1 hand op haar hoofd en veeg met mijn duim tussen de ogen, andere hand op haar borst…..met 5 a 10 min…zzzzzzzzz Een ontspannen en fijn momentje voor ons beide 🙂
Gwendolin

Buikpijn
Olivier had vanmiddag enorme buikpijn dus ik zei kom maar even lekker bij mama zitten dan zal ik je Reiki geven…terwijl ik mijn handen op zijn buikje legde viel hij na 5 min. al in een heeeeele diepe slaap, zo diep dat ik hem in bedje heb gelegd en 3 uur later werd hij pas wakker en was de buikpijn bijna helemaal over en was hij weer helemaal vrolijk en actief. Fijn he?
Maroesja

Veel in beweging
Het is inmiddels al weer een tijd geleden dat ik de eerste graad Reiki bij je heb gehaald, maar ik wilde je toch nog even laten weten hoe het gaat. Ik heb veel gehad aan de cursus, het heeft vooral veel bij mijzelf los gemaakt en in beweging gezet. Ik pas Reiki veelvuldig toe bij mijzelf voordat ik ga slapen en gebruik het ook voor mijn kinderen als ze ergens pijn hebben. Het heeft al regelmatig een positief effect gehad…. heel mooi om te ervaren.
Francis

Keelpijn
Rianne bij deze wil ik je nogmaals bedanken voor de Reikicursus die je me hebt gegeven, heb er al veel profijt van gehad voor mezelf, nu ook weer een vlucht mee doorgekomen van extreme verkoudheid en keelpijn, door mezelf reiki te geven kon ik zonder keelpijn naar huis en voel ik me nu een stuk beter! Ik kom ook graag gauw weer op een herhalingsdag/oefenavond bij je terug.
Maroesja

Vanuit aandacht
In 2007 en 2008 heb ik bij Rianne Leijten De reiki 1 en reiki 2 cursus gevolgd. Rianne gaf deze cursussen op een rustige, begrijpelijke wijze met veel aandacht voor de cursisten. Ik heb Rianne mogen leren kennen als een vriendelijk persoon die heel goed weet waar ze het over heeft en ieder in eigen waarde laat
Gerda

Down to earth
Rianne is een hele lieve/ warme/ down to earth vrouw met de nodige levenservaring, zij geeft je een zeer welkom en warm gevoel waarbij je zo enorm jezelf kunt zijn met al je positiviteit en verdriet zodat je voor de volle 100% voor de Reikicursus kunt gaan. Wat ik heel fijn vind van Rianne is dat zij het persoonlijke belang vooropstelt voor een commercieel belang (dit is vaak ook echt anders), zij is een puur mens!!! Het hart zit op de goede plaats en dat voel je met alles! Ik ben heel blij dat ik mijn Reiki 1 cursus bij Rianne heb mogen volbrengen, ik ga ook zeker voor Reiki 2 en dan weer bij Rianne….”
Maroesja

Flexibel
Rianne Leijten is een uitstekende Reiki Master. Ik heb de Reiki-I en Reiki-II cursus gevolgd met uitstekend resultaat. Rianne was enorm flexibel in het plannen van de sessies zodat het probleemloos in mijn schema paste. Reiki heeft mijn leven positief veranderd. Ik raad Rianne Leijten van harte aan aan iedereen die interesse heeft in een Reiki behandeling of training!
Jeff

Ik slaap weer beter!!
Het allermooiste is dat ik elke dag opnieuw dankbaar ben voor de fijne ervaringen met Reiki, mede uiteraard dankzij jou.
In het bijzonder ben ik dankbaar voor de nachten waarin ik als vanouds weer werkelijk slaap!!!, dat is geweldig en onbetaalbaar.
Marianne

De allereerste Reikibehandeling
Vooraf een opmerking door Rianne:
Tijdens deze Reikibehandeling werd het erg mistig en dat maakte deze cliënt behoorlijk nerveus!!
De volgende morgen mailde Truus:
Ik heb eigenlijk een heel goed terugreis gehad. Het was iets minder mistig en er was wat meer verkeer op de weg wat gemakkelijker was. Maar ik voelde we vooral heel erg goed na de behandeling. Zodra ik in de auto stapte was ik helemaal niet nerveus, ik voelde me tegelijkertijd heel stevig in mezelf en ´in de stroom´, een heel fijn gevoel, alsof alles vanzelf ging. Ik voelde me de rest van de dag goed en heb de volgende nachten voor het eerst in weken ´s nachts doorgeslapen. In de vermoeidheid voelde ik nog niet veel verschil deze afgelopen week.
Truus

Prikkelbaar Darm Syndroom
In november 2010 heb ik de cursus Reiki-I gevolgd en ben sinds dien overtuigd van de kracht en effectiviteit van Reiki.
Sinds mijn cursus en initiatie doe ik aan regelmatige zelfbehandeling en ben ik volledig klachtenvrij van alle symptomen van Prikkelbaar Darm Syndroom wat in grote mate mijn (sociale) leven beheerste en waar ik voorheen meerdere malen per maand enorm ziek van was.
Ik kan iedereen van harte aanraden reiki behandelingen of een initiatie te ondergaan. 
Inmiddels heb ik ook de Reiki-II initiatie ontvangen en kan ik nu ook afstandsbehandelingen doen. Ook hier is het resultaat verbazingwekkend!
Stel je open en onderga het zelf……….
Jeffrey

Alleen op vakantie
Met mij is er veel gebeurd, ben voor het eerst van mijn hele leven alleen op vakantie naar Tenerife. Ik was nerveus, iedereen vond het wel knap en mijn kinderen stonden startklaar om naar Tenerife te gaan , voor als het mis ging. Erg lief vond ik dat.
Ik ben met mijn auto naar het vliegveld gereden in mijn uppie, al dat afscheid zag ik niet zitten. Eenmaal op dat vliegveld viel er een last van mijn schouders en zei tegen mezelf “kom op je kan het” heb wat Reiki toegepast en daar stond Carla met een glimlach.
De reis ging goed, eenmaal daar, kreeg ik een lachbui van “wat moet ik hier in mijn uppie”.
De taxi genomen naar het hotel en toen begon de ellende (haha) het was overboekt, ik zei tegen mezelf “niet pikken ik heb 600 euro betaald voor dat hotel en ze geven me een kamer”. Uiteindelijk heb ik die, toen ik de wanhoop nabij was, gekregen.
Hup mijn bikini aan en aan het zwembad rustig gaan liggen zonnen met een mooi boek erbij. ‘s Avonds werd ik weer onrustig , want ik was bang voor de nacht, heb mezelf Reiki gegeven, ben uit eten gegaan. Weer terug in het hotel ben ik op bed gaan liggen met het licht aan in de badkamer.
Mezelf toegesproken van “kom op Carla dit is wat je wilde. Overwin je angst”. Weer Reiki toegepast en ben ik slaap gevallen. Heb wel onrustig geslapen , want ik werd steeds wakker, maar viel daarna weer in slaap.
‘ s Morgens ben ik voor de spiegel gaan staan van” huppekee de eerste nacht is voorbij en je hebt het gered”.
En ik moet je zeggen, ik ben mezelf tegen gekomen (dat was te verwachten), kon voor het eerst echt huilen, het kwam uit mijn tenen. Daarna ging het allemaal goed, Ik heb veel dingen ondernomen, en was super trots op mezelf.
Bedankt dat je me Reiki hebt geleerd. .
Carla

Reiki in de zorg
Al een aantal jaren geleden heb ik de reiki 1 en 2 bij Rianne gevolgd. Ook heb ik al eerder een ervaringsverhaal geschreven en wil er nu weer een delen met jullie.
Ik werk als verzorgende in de thuiszorg en kom vele, vele momenten tegen waar ik veel aan mijn Reiki heb. Natuurlijk houd ik werk en privé gescheiden, maar mijn handen moet ik gewoon gebruiken. Dit kan niet anders en zo kan ik deze 2 manieren heel goed leren combineren. Gewoon tijdens de verzorging als ik er toch ben. Een paar jaar terug was een cliënt bij ons in zorg die ontzettend veel last van zijn longen had. Douchen was voor hem dan ook een zware belasting. Het was echt vreemd, hij wist niet dat ik Reiki kon geven. Nadat ik hem een aantal keren gedoucht en verzorgd had ging hij vragen of ik hem wilde komen douchen. Reden: hij werd er zo rustig van als ik er was geweest, net of hij wat meer lucht had….toeval??? En ik…voelde de energie wel door mijn handen stromen! Nadat ik hem over Reiki heb verteld, is zijn eigen dochter Reiki gaan leren en vertelde hij is zij inmiddels ook al Reikimaster geworden. Hoe bijzonder kan het zijn.
Een tijdje terug verzorgde ik samen met mijn collega’s een cliënt die niet meer lang te leven had. Opstandig, boos en verdrietig was hij er van en absoluut niet van plan om zich er bij neer te leggen. Nou ja, met de nodige bestralingen achter de rug werd het allemaal erg zwaar, ook voor zijn vrouw. En ook daar heb ik het gesprek op Reiki aan laten komen. Eerst maar eens horen wat ze daar van zouden vinden en er misschien wel voor open wilden staan.
Ja, ze kenden magnetiseren, dus heb ik hun uitgelegd hoe Reiki werkt. Het doorgeven van energie met de handen. Meneer wilde er over nadenken. De belangstelling was gewekt.
Wel duidelijk gezegd dat ik geen wonderen kan verrichten, maar misschien wel een beetje rust, inzicht, ondersteuning zou kunnen geven. Na een paar weekjes mocht ik de handen iets langer neerleggen van meneer. Hij knapte zienderogen op. De opstandigheid ging langzaam over in berusting en ook het contact met zijn vrouw verliep beter.
Zij heeft me ook een aantal keren voor ondersteuning gevraagd, waar ik natuurlijk graag aan voldeed. Het was gewoon geweldig om te zien hoe goed ze er beiden op reageerden. En toen kwam de zomervakantie en had ik 3 weken vrij… Hij was zo ziek dat ik eigenlijk dacht dat ik hem niet meer terug zou zien. Niet dat ik daar blij mee was, maar ja, ook dat moet je los kunnen laten. Niet altijd even gemakkelijk en via, via hoorde ik ook al wel dat meneer in het ziekenhuis was opgenomen omdat het thuis echt niet meer ging. Na een week in het ziekenhuis was meneer zo van de wijs, daarnaast wilde hij kost wat kost naar huis om te sterven. Dat is dan ook gebeurd. Mijn vakantie was inmiddels om en kreeg ik van mijn collega te horen dat het eigenlijk nog een kwestie was van dagen bij meneer. Mijn collega was eigenlijk ingedeeld die vrijdag bij hem, maar zij vond dat we dat maar even moesten ruilen. Ze legde mij tui dat zij was de dag ervoor was geweest en mijn derde collega die hem ook verzorgde zou de dag er na komen, dus als ik dan ook die dag zou komen, heeft hij ons alle 3 nog kunnen spreken. Tenslotte waren wij de vaste verzorgenden. Iemand die geen verzorgende is kan het zich misschien niet voorstellen maar het is zo geweldig, dat je voor diegene nog de laatste zorg kan verlenen!! Natuurlijk ook heel prettig dat deze collega dat in de gaten had en mij daarvoor de ruimte wilde geven. Samen met de verpleegkundige had ik een bepaalde tijd afgesproken en kreeg tijdens mijn dienst een telefoontje dat er een cliënt van mijn route uitgevallen was. Dus ik had tijd over. Na overleg met de verpleegkundige gebeld met de familie wat ze graag wilden. Of ik zou komen en een kopje koffie samen met mevrouw drinken, of wachten tot de verpleegkundige er ook was om meneer samen te verzorgen, alleen is te zwaar bij iemand die terminaal is. Mevrouw was echt zo blij. Ze riep: “dat is de voorzienigheid….ik heb zo gehoopt dat je zou komen!!!” Dus had ik zomaar ruim een uur over om met hun samen te praten. Meneer herkende mij en lachte van oor tot oor, Hij had een mooi wit gipsen engeltje in zijn handen… Ik heb hem en zijn vrouw Reiki gegeven en tijdens de Reikibehandeling zei hij voor het eerst…”Ik ben niet groot en sterk meer”…en hij gaf zich over. Ik plaagde hem altijd met dat hij zo groot en sterk was, onze “B…”groot en sterk en in het eerste gevoetbald. Ja trots was hij daar op!! En ja, ik dacht toen, het is goed. Ook zijn vrouw heeft Reiki gekregen en voelde zich er goed bij. ‘s Avonds is hij bediend en heel rustig ingeslapen. Een tijd later ben ik nog eens bij mevrouw langs geweest om de zorg nog eens samen door te nemen en als je dan hoort hoe fijn dat ze zowel de zorg van ons als de Reiki van mij heeft ervaren. Ja, dan ben je heel blij dat je iemand zo fijn hebt kunnen en mogen helpen.
Gerda

Mijn leven weer opgepakt!!
Met mij gaat het erg goed. heb mijn leven weer helemaal op de rit! Ik ben een erg leuke man tegen het lijf gelopen
en we hebben het erg leuk samen. Zo leuk dat we nadat we op vakantie zijn geweest, hebben besloten om te gaan samen wonen. Dus nu ga ik in Arnhem wonen, voor het eerst buiten Zutphen. Een heel nieuw begin, ik kijk er erg naar uit .
Ik ben erg blij dat ik toen de keus heb gemaakt om een Reikicursus bij je te gaan doen. Het heeft zo veel toegevoegd in mijn leven,
heeft vooral erg veel rust gebracht. Ik zeg wel eens tegen mijn vriendin: “als ik de Reiki niet had gedaan, had ik niet geweten of ik het had gered om mijn leven weer zo op te kunnen pakken!!”
Jolanda

Meer energie
ik heb de data voor de behandelavonden in de agenda gezet, laat je van te voren weten wanneer ik kom. Verheug me erop en ben zelf nu ook weer dagelijks met Reiki bezig en merk dat ik weer wat energie krijg.
Bianca

De reiki is heeeeeeeeerlijk!
Ik ben zo blij dat ik het gedaan heb.
Mijn zwager Rudi heeft ook Reiki 1 en 2 gedaan bij jou en adviseerde mij een boek over waar je Reiki kunt geven, bv. bij kinderen met iets in het auto-immuunsysteem en waar bepaalde klachten vandaan kunnen komen.
Ik weet niet precies welk boek (= Handboek Reiki) hij bedoelt, maar misschien weet jij het en kan je het voor mij bestellen.
Ik kijk al uit naar de reünie!!!!
Liesbeth

Het gaat goed met me.
Ik behandel mezelf regelmatig, niet elke dag moet ik eerlijk zeggen maar een keer of 3 in de week. Verder leg ik mijn handen steeds bewuster neer als ik bijvoorbeeld ‘s avonds televisie aan het kijken ben.
Ik heb ook mijn moeder al een behandeling gegeven, zij had laatst blaasontsteking dus heb ik mijn handen extra lang op haar buik laten liggen en toen werden ze echt heel warm en ik voelde een tinteling. Verder heb ik laatst de schouders van een vriendinnetje vastgehouden omdat ze daar pijn had en ook daar ging het gigantisch gloeien. Vind het nog altijd heel bijzonder wat ik met mijn handen kan en ik vind het ook leuk om mensen te helpen. Freddy (mijn vriend) doet tegen mij nog erg stoer en net alsof hij er niets van wil weten het hele Reiki maar ik hoorde hem laatst tegen zijn beste vriend zeggen dat hij het best wel fijn vond! Laat maar lekker stoer doen, ik weet wel beter haha.
Merk trouwens nu ook dat ik sneller kan slapen, laatst haalde ik in bed het einde van de behandeling niet, ik sliep allang. Echt heel fijn, ik word er lekker rustig van ‘s avonds.
Nicolien

Eindelijk slaapt ze door
Dit moet ik toch echt even weer met je delen!!
Een collega van Martijn vertelde dat haar dochtertje haar hele leven nog nooit had doorgeslapen (ze is net vorige week vijf jaar geworden). Nu weet je als moeder zijnde dat de eerste paar maanden doorslapen er niet in zit, maar dit duurde vijf jaar. De laatste drie jaar was ze ook nog alleenstaande moeder met drie banen om het hoofd boven water te houden. Niet alleen haar dochter maar ook collega zelf waren helemaal op, dat begrijp je. Dus ik had haar gevraagd of ik dochtertje Yindi mocht behandelen…
Twee weken lang heb ik haar elke avond behandeld op afstand en ik (lees Reiki) heb het voor elkaar gekregen om haar ritme van vijf keer per nacht wakker worden te doorbreken. Ze slaapt door en haar moeder dus ook. Eindelijk krijgen ze hun verdiende nachtrust. Geweldig of niet? Nu behandel ik haar nog twee keer per week en ben aan het afbouwen maar dit is weer zo’n hartverwarmende overweldigende ervaring (en reactie)
En dat allemaal door de kracht en energie van Reiki, echt wederom een verREIKIng!
Marjan

Behandelcyclus van 4 weken
Bedankt voor de foto’s, echt super leuk! We zijn er erg blij mee.
Ik ben vorige week begonnen om Inez 10 Reiki behandelingen in 4 weken te geven omdat ze nog steeds last van de whiplash heeft. Dat gaat prima en volgende maand doet ze hetzelfde bij mij. Ook proberen we onszelf regelmatig reiki te geven.
Ik was een paar weken geleden van de trap gevallen en mijn enkel was dubbel geklapt tussen de spijlen en ik had mijn rug en scheenbeen geschaafd…een uurtje Reiki en het ging alweer beter. De volgende dag kon ik ook weer gewoon op mijn voet staan, dus dat was verbazingwekkend. Ook worden mijn spieren al iets rustiger.
Janneke en Inez

Ik maak behoorlijk wat mee sinds mijn Reiki-2
Niet alleen een behoorlijke groei maar ook mensen die vragen of ik ze wil helpen en natuurlijk doe ik dat. Here is my story so far:
Mijn schoonmoeder is invalide en heeft een ongeluk gehad. Op het treinstation is ze met rolstoel en al van de trap gevallen…gebroken ribben, gebroken kaak (gebroken ego) en een gat in haar kin. Kortom die heeft veel pijn (gehad). Ze belde me of ik haar alsjeblieft wilde helpen d.m.v. afstandsbehandelingen. Ze woont namelijk in Apeldoorn. Na de eerste behandeling had ze al bijna geen pijn meer en een hele nacht doorgeslapen, wat ze een sinds het ongeluk niet meer had meegemaakt. Ze voelde zich dus gelijk al een heel stuk beter. Een hele week lang heb ik haar elke avond behandeld en ze komt er goed door!
Nog een ervaring: Mijn vader was afgelopen dinsdag twee keer gevallen en geloof me dat is niets voor hem. Hij is echt het type persoon van niet zeuren maar doorgaan. Hij is ook verschrikkelijk fanatiek, heeft zijn hele leven hard gewerkt in de bouw (en vroeger waren er nog geen Arbowet e.d.) dus hij heeft zijn portie wel gehad. Maar nooit klagen, altijd doorgaan. Echter in dit geval is hij dus twee keer raar terecht gekomen en heeft zichzelf opgevangen met zijn polsen. Zijn schouders hebben hierdoor ook een goede klap gehad. Na een dag krakkemikkig te zijn geweest belde mijn moeder op of ik hem geen Reiki wilde geven, uiteraard
wel na overleg met paps, want toestemming moet je hebben Dus ik heb hem ook een afstandsbehandeling gegeven en ik was nog bezig boven toen hij Martijn al belde: ” HET WERKT!!” ( een stem vol verrassing en ongeloof (nu moet ik je ook even erbij vertellen dat hij erg sceptisch is). Het was voor hem echt een wonder!! De volgende dag geen centje pijn en hij kon gewoon weer zijn ding doen.
Dus de rest van de week heb ik met een glimlach van oor tot oor op mijn gezicht gelopen en naar mijn handjes gekeken….
Nogmaals lieve Rianne, dank voor alles en dat jij mij deelgenoot hebt gemaakt van alle moois van Reiki!
Marjan

Via de hemel
Helaas is de leukemie bij Chris weer terug. Ik (Rianne Leijten) heb zijn toestemming gevraagd om hem met Reiki te mogen ondersteunen. Daar heeft hij een paar dagen over nagedacht en toen stuurde hij mij een mailtje met zijn toestemming.
Ik geef hem nu afstandsbehandelingen en zijn moeder houdt mij via de mail op de hoogte.
Gisteren kreeg ik onderstaand bericht van haar:
Vorige week begon Chris opeens over jou. We zaten samen op zijn bed en hij vroeg aan mij of ik mijn handen op zijn hoofd wou leggen om de nare kankergedachten uit zijn hoofd te kunnen halen. (zo zei hij dat..) En opeens vroeg hij “mama wanneer komt die mevrouw nou om haar handen op mij te leggen?” Dus ik zei “dat doet Rianne op afstand”. “Maar hoe gaat dat dan mama?”vroeg hij. En ik zei heel eerlijk :”dat weet ik ook niet precies manneke”. En toen zei hij “gaat dat via de hemel of zo dan”. Zo ontzettend mooi……….
Nichole en Chris

Groeiproces
Op mijn werk had ik vanmorgen een zwaar gesprek voor de boeg. Ik ging namelijk mijn huidige baan opzeggen omdat ik door mijn oude baas (binnen dezelfde organisatie) ben gevraagd of ik niet alsjeblieft weer terug wilde komen. (een groter compliment kun je niet krijgen toch?) Dus ik zag er behoorlijk tegenop om mijn baas dus te vertellen dat ik ontslag ga nemen omdat ze dit nooit heeft zien aankomen. Gisteravond heb ik dus een afstandsbehandeling gestuurd naar dit gesprek en voila, het ging gewoon super!!
Heel positief, rustig en begripvol reageerde ze, dus Reiki is echt geweldig!!
En het feit dat ik (terug) gevraagd wordt heeft met mijn persoonlijkheid te maken en die is sinds mijn Reiki-cursussen echt gegroeid. Voor dit alles, lieve Rianne, wil ik je heel erg bedankten want zonder jou was ik nooit zover geweest.
En ik weet ook wel dat ik er nog niet ben, maar we groeien en gaan gewoon verder!
Marjan

Reiki als onderdeel van je dag
Tijdens de cursus zei je dat Reiki eigenlijk een onderdeel van je dagelijks leven zou moeten worden. Dat is het voor mij dus absoluut geworden. Ook de kids groeien er mee op. Kirsten (7 jaar) legt haar hand soms zelf al automatisch op haar hoofd als ze hoofdpijn heeft of komt bij Marjan of mij. Mayren, de middelste (2 ½ jaar) ging gisteren voorover, op de buik van de glijbaan en schaafde de onderkant van zijn kin. Toen hij 10 minuten later binnen kwam vroeg hij helemaal uit zichzelf: “papa, hand onder doen?”. Over een jaartje geeft hij zichzelf Reiki! Geweldig toch?!
Martijn

Blij
Voor mij is het inmiddels een paar weekjes geleden dat ik de reikicurus 1e graad bij je heb gevolgd. En ik geef mezelf iedere avond een behandeling. Ik sla zelden een avond over want ik voel me er heel prettig bij, heerlijk ontspannen.
Vorige week hebben Marina en ik elkaar voor het eerst na de cursus een behandeling gegeven en dat was ook zeker een succes. Dus we zijn heel blij dat we de cursus bij je hebben gevolgd!
Marjolein

Voor ontspanning en ontlading
Reiki helpt mij in zo veel aspecten!!! Voor ontspanning en ontlading, maar ik geniet het meest als ik anderen mag behandelen en dan de resultaten zie en later hoor! Voor mijzelf heb ik geen zichtbare resultaten nodig want ik voel en weet dat het doet wat het moet doen!!
Toen ik voor mijn werk in China was, heb ik een aantal mensen ontmoet die ook Reiki deden. Een van die mensen had ook de 2e graad in de Usui Shiki Ryoho methode. Heel leuk om mensen te ontmoeten aan de andere kant van de wereld met zelfde “krachten”. Zij (een heel mooi mens) noemde Reiki zo, maar dan op een hele introverte manier, de” kracht” om te relativeren en te helpen. We hebben elkaar dagelijks behandeld, ik door mijn handen neer te leggen en zij soms door middel van de symbolen!
China was een verschrikkelijk druk progamma met lichamelijke druk, maar ook geestelijk, want we hadden 2 grote pers-events waar mijn baas (een hele dominante man) en veel hoge pieten aanwezig waren. Ik moest een presentaties en een demonstratie houden (pppfffff), maar om dan van een Chinese dame (mijn model, die dicht bij zichzelf staat) te horen dat mijn handen stralen, is een heel fijn en mooi compliment. Reiki heeft me daar staande gehouden samen met de humor die ik deelde met mijn collega die ook Reiki doet hebben we maar gezegd: “het maakt niet uit wie er voor je staat, iedereen moet op zijn tijd naar de wc en wij met onze Reiki hebben een extra handvat/houvast!
Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik het vaker zou moeten doen, even een pauze voor mezelf, maar ja het lukt niet altijd. Ik val al in slaap voor dat ik bij de 4e positie ben en in de ochtend ben ik altijd kantje boord op tijd voor afspraken (hou veel te veel van mijn bed!) dus de behandeling helemaal afmaken doe ik niet altijd.
Veel suc-6 met alles en ik hoop dat er veel mensen bij jou de cursus komen volgen en de eenvoud en de schoonheid van Reiki zelf gaan ervaren!
Sanne

VerREIKIng
Elke dag geef ik mezelf Reiki, soms meerdere malen per dag. Afgelopen week heb ik een slechte week gehad qua oude klachten, moeheid, negativiteit en dergelijke. Maar ik blijf gewoon doorgaan met Reiki.
Het voelt als een verREIKIng van mijn leven!!
Mijn oudste dochter geef ik ook dagelijks Reiki om haar rustig te maken en lekker in te slapen.
Ook mijn man heeft ervaren wat Reiki kan doen. Ik word er alleen maar enthousiaster en energieker van!
Marjan

Aanwezig vanuit het ZIJN
Trouw doe ik elke dag, soms wel vaker op een dag, Reiki aan mezelf geven. Ik merk dat ik hier sterker van wordt, rustiger ben en meer nog vanuit het zijn aanwezig ben. Ook slaap ik hier heerlijk van. Ik merk ook dat er uit je handen steeds meer energie komt.
en ook dat je de ene dag meer voelt dan een andere dag. Ook komt voor dat als ik bijvoorbeeld mijn handen op mijn buik leg, het ergens begint te tintelen of warm wordt.
Mijn kindjes pakken mijn hand al vast en leggen deze vaak op de buik. Ook mijn man heeft nu meer gevoeld dan tijdens toen ik hem tijdens de cursus behandelde..
Op mijn werk heb ik een collega Reiki gegeven. Ze heeft haar elleboog gebroken en had daar nog last van. Resultaat was dat ze haar arm weer helemaal kon strekken.
Inge

Moment met een glimlach
In augustus 2009 heb ik Reiki 1e graad gedaan. Ik geef mezelf regelmatig Reiki en merk dat ik er veel baat bij heb. Dat ik vanaf de eerste inwijding de energie voelde stromen was voor mij een hele unieke ervaring.
Daarnaast ervaar ik nog steeds speciale momenten dankzij Reiki. Ik werk met meervoudig beperkte kinderen en heb verschillende reacties van hen op Reiki mogen ontvangen. Erg bijzonder omdat deze kinderen vaak ernstig beperkt zijn in hun communicatie, maar toch heel duidelijk Reiki ervaren. Zo pakte eens één van de kinderen mijn handen met een grote glimlach om deze vervolgens op zijn knieën te leggen, hij bleef er duidelijk voor zitten. Heel bijzonder dat hij wist wat mijn handen konden en dat hij kon aangeven waar hij graag de energie wilde hebben.
Één van de vele momenten waar ik met een glimlach op terugkijk.
Karin

Op mijn leeftijd nog?
Reiki……… ik had er vaak van gehoord. De vraag was, moet ik er op 68 jarige leeftijd nog aan beginnen?
Het is wat Rianne zei: “Het komt op je pad als je er aan toe bent.”
april 2009 heb ik Reiki 1 gedaan en in november, na een intensieve training, mocht ik het Reiki 2 certificaat in ontvangst nemen. Reiki heeft mijn leven in positieve zin veranderd!Elke dag behandel ik me zelf. Ik voel de energie dan stromen.
Jaren heb ik rondgelopen met allerlei klachten o.a. sarcoïdose, artrose en de ziekte van Menière. Niet dat de klachten helemaal weg zijn, maar er is wel een flinke verbetering opgetreden. Stapje voor stapje gaat het beter.
Af en toe behandel ik andere personen. Steeds weer dezelfde reactie. Hoe kan dit en wat geweldig? Ook op oudere leeftijd is er toch nog iets leuks te ontdekken op deze wereld.
Met vragen kun je altijd bij Rianne terecht. Ze blijft je ondersteunen als dat nodig is.
P.B.

Kanker
Ik ben diep geraakt te horen dat Phyllis is getroffen door Kanker. De uitleg van Kate Jones is heel duidelijk te meer omdat ik net vorige week afscheid genomen heb van mijn lieve tante, die ook getroffen was door de kanker. Ik heb haar enkele malen Reiki mogen geven, beiden wisten we dat het haar niet zou genezen maar de momenten tijdens de Reikisessie waren heel mooi.
Ze is ‘s maandags overleden en ik heb haar de zaterdag daarvoor nog Reiki gegeven omdat haar hand zo zeer deed. Dit moment koester ik zeer, ze vroeg of ieder ander dan even weg kon gaan en ik begon met Reiki geven en het voelde zeer bijzonder,
vervolgens raakte we aan de praat en het werd een mooi gesprek over Leven en Dood.
Een dag later op zondag (het ging inmiddels al weer een stuk slechter met haar) kreeg ze een doodsgevecht en schreeuwde ze om haar los te laten. Haar dochter had het zwaar om tegen haar moeder te zeggen “ga maar, het is goed” en huilde eerst even uit bij mijn moeder. Ik nam toen de voeten van mijn tante en begon met Reiki geven. Ze werd direct heel rustig. Toen ik vervolgens daar weer mee ophield begon ze kort daarna weer met haar doodsgevecht.
Het Reiki geven heb ik in dit verhaal dus als zeer prettig ervaren, ben er van overtuigd dat alles zijn betekenis heeft en z’n taak heeft gehad, ook dat ik dit zo heb mogen ervaren, hoewel ik d’r zal missen koester ik dit mooie afscheid wat ik met haar heb mogen meemaken en op deze manier weer ben gegroeid.
Peter

Zomaar
Zomaar wat zonnestralen.
Als de “TomTom” voor de invulling van mijn leven blijf je bijzonder, dus bedankt daarvoor.
Jolanda

Blij
Bedankt voor de foto’s van onze Reikicursus, het is erg leuk om weer terug te zien. Met mij gaat het goed, ben druk met stage maar merk dat ik niet meer zo snel vermoeid ben. Ik gebruik Reiki elke dag, wanneer ik op de bank zit of in bed lig. Ben erg blij dat ik meegedaan heb aan de cursus en ik zit er aan te denken Reiki 2 te gaan doen, volgend jaar.
Jordi

Nee zeggen
Ik heb lang niks meer van me laten horen, maar het gaat heel goed met mij. Ben nu even geveld door de mexicaanse griep,ben al weer 2 weken thuis en ik voel me niet schuldig, vind ik erg knap van mezelf. Ik wil je nog graag zeggen dat het erg geholpen heeft dat ik samen met jou gekeken heb (door coaching gesprekken) wat er nu eigenlijk aan de hand was met mij. Ik kan nu veel beter mezelf een halt toe roepen. En zeggen van “NEE ik kan niet, ik moet aan me zelf denken.” Natuurlijk is het best nog wel dat ik soms nog “ja” zeg, maar dat kan ook niet allemaal te gelijk. Zelfs op het werk zeggen ze dat ik niet meer zo “opgefokt” ben, ik kan nu beter tegen me zelf zeggen “morgen is er weer een dag, jammer dan ik heb me best gedaan.
Wat is NEE toch een mooi woord!! Dank je wel voor alles wat je voor me gedaan hebt en als het weer even bergafwaarts gaat, klop ik weer bij je aan.
O ja, Reiki doet wonderen bij mijn drukke hond. Ik krijg haar daar echt rustig mee. Als ik het wel eens vertel tegen mensen dan kijken ze je aan! En dan denk ik vertel het maar niet meer, maar ik weet dat het helpt.
NN

bewust/onbewust
De keuze voor Reiki en Rianne is bij mij onbewust gegaan, maar ik ben er blij mee, dat ik destijds deze keuze heb gemaakt. Rianne’s begeleiding is fantastisch, ze geeft je steeds een zetje in de goede richting en houdt je daarbij tactisch met beide beentjes op de grond. Je kunt met elk probleem bij haar aankloppen. Dus voor diegene die bewust wil kiezen………………
Anja

Ik heb genoten van de cursus
Het gaat goed, ik heb het gevoel dat ik de stress-momenten een betere plaats kan geven. En die momenten die mij voorheen ergerde, bijvoorbeeld de negatieve houding van collega’s kan ik nu beter handelen. Waarop zij weer positiever op mij reageren.
In mijn gedachten ben ik nog vaak bij de cursusdagen, en vind het nog steeds bijzonder dat ik dit heb mee gemaakt.
Elke morgen pas ik reiki toe op mijzelf, en neem er rustig mijn tijd voor.
Bart

Kind van het licht
Begin maart 2009 heb ik de Reikicursus gevolgd bij Rianne. De inwijdingen voelde voor mij als heel speciaal. Je weet niet wat er voor een kracht door je heen gaat! Ik voelde het Goddelijke Licht echt door mij heen stromen.
De eerste week heeft voor mij echt in het teken gestaan van mijn eigen verbazing en verbaasde reacties. Ik was vaak somber en stil. Nu voel ik de hele week al een innerlijke rust en kalmte in mijzelf.
Mijn collega’s op de afdeling van de Delta (sociale werkplaats) zijn dan ook verbaasd over mijn “nieuwe ik”.
De liefste reactie kreeg ik van mijn blinde collega Ferdi: afgelopen woensdag voelde mijn rug heel moe, dus gaf ik mezelf op het toilet even wat Reiki. Toen ik weer op mijn werkplek naast Ferdi ging staan, zei hij heel droog tegen me: “Reiki gedaan?”
Ik heb hem heel verbaasd aangekeken. Na zijn uitleg heb ik begrepen dat hij Reiki-energie als iets heel liefdevols aanvoelt.
Daarnaast genieten mijn katten (Chico, Bambi, Romy en Daisy) ook erg van mijn Reiki.
Reiki betekent voor mij leven in het Goddelijke Licht.
Wilma

Reiki en een auto-immuunziekte
Ik heb sinds 1 september 2007 Reiki en heb er goede ervaringen mee. Het gaf mij direct veel energie, iets wat ik al jaren tekort kwam. Ik heb sarcoïdose (een auto-immuunziekte die ontstekingen door het hele lichaam geeft), daardoor was ik vaak ontzettend moe, lusteloos. Daarnaast had ik klachten van het bewegingsapparaat, zoals veel spierpijn/kramp en ontstekingen van de spieraanhechtingen. Ik moest al jaren opletten dat ik werken en rusten regelmatig afwissel en daar werd ik niet vrolijker door.
De pijn in mijn bovenbenen was al na een paar maanden minder. Ik kon weer op mijn hurken zitten, iets waar ik ontzettend blij mee ben! Ik ben ook gestopt met het innemen van homeopathische middelen.
Ook mijn behandelaars merkten veranderingen op, zonder dat ik ze van mijn ervaringen met Reiki had verteld:
* de podotherapeut was verheugd dat ik eindelijk na 10 jaar een balans in mijn voet kreeg en stelde voor om maar eens een jaar over te slaan voor de controle
* de fysiotherapeut merkte dat mijn conditie verbeterde en dat ik mijn grenzen in de gaten hield
* zelfs de schoonheidsspecialiste en de kapper merkte dat mijn huid en haar in een betere conditie was.
Allen vroegen hoe dit toch kwam??? Nou ik wilde wel vertellen wat Reiki voor mij heeft gedaan en nog steeds doet!
Mijn beweeglijkheid is enorm toegenomen en de spierpijn is bijna weg. Mijn concentratie is verbeterd en ik ben vrolijk en onderneem weer allerlei dingen. Mijn moeheid is verdwenen en als ik nu eens moe ben, weet ik waar het van komt. Ik durf steeds beter mijn grenzen aan te geven.
Ik heb inmiddels ook Reiki 2e graad gedaan, het inzicht in mijzelf wordt daardoor steeds groter. Ik heb nog geen dag spijt gehad dat ik deze keuze heb gemaakt en had het graag eerder gedaan…….
Inmiddels behandel ik ook andere mensen, erg leuk! Ik vind het indrukwekkend wat de ander voelt als ik een behandeling geef.
Ik was heel mijn leven al bezig met allerlei vormen van handwerk, maar nu hebben mijn handen nog meer betekenis gekregen voor mij!!
Anja

Boeiend proces
En ik ben druk aan het geven van Reiki. Allereerst aan mezelf en heb een aantal veranderingen al gevoeld. De eerste 2 weken werd ik een paar keer heel emotioneel van het ene moment op het andere echt ineens. Ik dacht dat ik mijn rugzakje al behoorlijk leeg had, nee dus blijkbaar. Toch heb ik al de dingen die je vertelde al jaren geleden na mijn scheiding gedaan. Geschreven vele schriften vol, ook brieven en als ik ze niet kwijt kon, las ik ze hardop voor en verbrandde ze daarna. En praten, maar goed toch was blijkbaar nog ballast achtergebleven. Maar ik voel me behoorlijk energiek en heb al diverse mensen Reiki gegeven, waaronder mijn dochter, die van alles voelde. Al met al een mooi en boeiend proces.
Thea

Blij en rustiger
Ik beoefen braaf elke dag Reiki, en voel me een stuk rustiger. Ik ben blij dat ik de stap genomen heb.
Annet

Wat een vooruitgang!!
Mijn zoon Chris word vanaf oktober 2007 behandeld voor Acute Lymfatische Leukemie. Op dit moment zijn we de meest zware periode voorbij en zit hij in de onderhoudsfase. Via een superlieve vriendin kwam ik bij Rianne terecht voor Reiki. En Rianne heeft Chris heel veel afstandsbehandelingen gegeven. Het resultaat was er al heel snel. De eerste avond moest hij heel veel hoesten. En de volgende dag op school waar hij dagelijks maar 2 uur heen ging, wou hij voor het eerst buiten spelen in de pauze! Daar had hij al die tijd geen energie voor gehad. Die middag heeft hij voor zijn hele klas kerstkaarten geschreven terwijl hij anders “Kris” schreef om een letter minder te schrijven was hij nu volop bezig om 20 kaarten met “Chris” te ondertekenen. Voor hem zeer moeilijk omdat hij neuropathie (minder gevoel) in zijn handjes had. Hij probeerde zelfs een paar namen van klasgenootjes op te schrijven. Voor mij als moeder was dit een vooruitgang. De dag daarna kwam ik door omstandigheden wat later op school en hij was nog volop aan het spelen en wou eigenlijk nog niet naar huis. Ik wist niet wat ik zag.
Dit zette zich zo door. En na de kerstvakantie vond hij 2 uur op school veel te kort. Binnen 2 weken was dit opgebouwd naar hele dagen school! Echt helemaal super. Zonder extra vermoeidheid thuis. Hij ging dan zelfs s middags nog spelen bij vriendjes. En dat had hij niet meer gedaan sinds hij ziek was. Opeens had ik niet meer een heel ziek kind. Die te moe was om ook maar iets te doen. Hij geniet weer van de dingen. Ging zelfs mee doen aan gym, met de nodige regeltjes van de oncoloog, maar toch. Volgens zijn juf was hij net een koe die voor het eerst de wei in ging. Helemaal dolenthousiast. Eindelijk mag hij weer gewoon kind zijn. En een ieder in zijn omgeving geniet daarvan. Hij moet nog behandeld worden tot oktober 2009. In de paar weken dat hij Reiki kreeg van Rianne is er veel voor hem veranderd. Zelfs de fysiotherapie voor de neuropathie en minder kracht aan zijn linkerkant is gestopt omdat het zo goed gaat! Mama heeft inmiddels zelf ook de Reikicursus gedaan en nu krijgt Chris van zijn moeder Reiki.
Hier geniet hij ook erg van, hij vraagt er zelf om. Chris vertelt ook waar mama haar handen moet neer leggen. ‘s Avonds vooral op zijn hoofd voor mooie gedachten en de slechte gedachten geeft hij dan terug door zijn handje op mama haar hoofd neer te leggen. En soms vraagt hij aan zijn broer of die ook fijne gedachten wil en dan geeft Chris ze zelf door even zijn hand op het hoofd van zijn broer neer te leggen. Echt mooi om te zien. We zien de toekomst positief tegemoet! Rianne super bedankt hiervoor!
En dan mijn eigen ervaring:
Na een zeer roerige tijd in mijn leven waaronder een zeer heftige echtscheiding en een ernstig ziek kind. Stortte ik na de zoveelste opname van mijn zoon lichtelijk in. Mijn lieve vriendin Jolanda belde me. “Heb jij volgende week dinsdagavond wat te doen ? En heb je oppas? Mooi dan neem ik je mee. Trek makkelijke kleding aan en neem een kussen mee. Laat het maar over je heen komen.”
Ik had totaal geen idee van wat we zouden gaan doen. Maar we gingen naar een oefenavond Reiki bij Rianne. Geweldig de rust die je voelt als je binnenkomt. En door mijn verhaal te doen en daarna mee te doen aan de oefenavond werd mij een heleboel duidelijk. Ik wist opeens waar mijn problemen lagen. Ik kreeg het opeens wat meer helder. En de dingen die daarna gebeurden waren eigenlijk zeer positief. Ik kreeg een lief cadeautje van mijn werk met een mooi gedichtje en een super lief aanbod van school. En opeens gingen allerlei dingen rollen. Mijn zoon werd op afstand behandeld en ging opeens ook een stuk beter.
Na nog een oefenavond mee te hebben gedaan heb ik meteen datzelfde weekend de cursus reiki 1 gedaan. Dit was begin januari 2009. Nu is het Valentijnsdag 2009 en er is een boel gebeurd. Allemaal zeer positief. Ik gebruikte anti depressiva maar kreeg opeens na een gebruik van ruim 3 maanden een allergische reactie. Ik ben per direct met de anti depressiva gestopt. En dat zonder enige afkickverschijnselen of bijwerkingen. En ik voel me beter dan dat ik me in lange tijd heb gevoeld. Ik geniet meer van het leven. Ik heb een paar flinke huilbuien gehad terwijl ik daarvoor nooit kon huilen. De gesprekken die ik voer met bedrijfsarts, mijn leidinggevende e.d. zijn een stuk positiever. Ik heb eindelijk het gevoel weer mezelf te kunnen zijn. Ik ben er nog niet maar door de Reiki voel ik me echt duizend keer beter.
En wat ook heel fijn is: ik kan Rianne altijd mailen voor vragen of advies. Dit is een zeer grote steun in de rug. 
Nichole en Chris

“Proberen”
Onze jongste zoon heeft last van eczeem. Ondanks al het smeren en zalven komt hij er maar niet van af. De dag nadat de huisarts met kerst vakantie is, laat hij mij zien dat zijn voet weer helemaal stuk is. Ik verzucht letterlijk dat er nu alleen nog maar Reiki overblijft om te “proberen” totdat de praktijk weer open is.
En wat schetst onze verbazing: binnen één dag treedt er een vreselijke jeuk op en de dag erna het rauwe vlees gesloten is en nu een week later amper meer eczeem te zien is.
Ik zeg dus maar weer hard op tegen mijzelf, dat ik dit veel eerder had moeten doen, want ik weet heel goed wat Reiki betekenen kan!!
Jolanda

Afstandsbehandeling
Vanmorgen heb ik mijn dochter een behandeld. Ze belde me vanochtend. Ze was misselijk en moest overgeven en had over 2 uurtjes tentamen…. Ik zei: “zal ik je een afstandsbehandeling geven?” En tot mijn grote vreugde zei ze eindelijk: “Ja doe maar”. Ze stond eigenlijk op het punt om de school bellen om zich af te melden……..
Na de behandeling heb ik haar gebeld en tot mijn vreugde had ze al haar jas aangetrokken. Ze ging toch naar school. Ze wilde het toch maar proberen, de misselijkheid was afgezakt !!!!
A.

Verliefd …..
Begin september 2008 heeft mijn schoondochter Sabine de Reikicursus bij mij gevolgd. Mooi om te zien wat Reiki met haar doet. Misschien wil zij daar zelf een keer iets over vermelden op deze site, maar ik wil iets anders met u delen.
Zo’n twee weken na de cursus was zij samen met onze kleinzoon Nigel (4,5 jaar) bij ons en toen vertelde hij: “Oma, ik ben verliefd op mama’s handen, Reiki is zo fijn……….”. Daarop vertelde Sabine, dat hij iedere avond om Reiki vraagt en dan precies aangeeft waar zij heer handen neer mag/moet leggen.
Rianne

Reiki geeft mij inzicht!!
Ik wordt momenteel gebombardeerd door inzichten. Ze zijn als pop ups in mijn hoofd. Ik zie mijzelf soms stappen zetten met een vanzelfsprekendheid die me verbaasd doet staan. Ik heb veel minder angsten. Als ik nu weleens in bed ligt te piekeren is het plaatsen van mijn handen op mijn buik negen van de tien keer al genoeg om me in slaap te doen vallen. Dat is echt ongekend.
Natuurlijk loop ik nog wel eens tegen mijn eigen “bemoeizucht” aan. Dan wil ik de Reiki dwingen te doen wat ik wil. En dan moet ik vaak bakzeil halen. En dan mopper ik tegen Veer en die zwijgt dan even veelbetekenend en zegt dan zo iets als “ja je wilde weer te veel he?” Zucht……. Ik weet dat het geen toverstokje is maar ja af en toe eigenwijs he.
Maar probeer zo af en toe de tijd te nemen om te zien en stil te staan bij wat ik sinds mei al bereikt heb. Soms gaan veranderingen zo geleidelijk dat je ze vergeet.
Ik ben met koor gestopt ben (ook al zo iets) Ik heb er nog geen moment spijt van gehad. Moeilijker is om de tijd niet meteen met iets anders te willen invullen maar te wachten tot er echt iets op mijn pad komt.
Amandy

Hoe ik mijn leven met Reiki heb ervaren de afgelopen tijd
Enkele jaren geleden werd mijn nieuwsgierigheid gewekt door iemand die nogal vol zat van Reiki. “Reiki “dacht ik, “wat is dat dan?” Ik luisterde naar haar verhaal en vond het nogal indrukwekkend. Toch stond ik er in die tijd nog niet genoeg voor open en stopte de gedachte aan Reiki weg ergens in mijn achterhoofd. Zo af en toe kwam er een advertentie voorbij over Reiki met de mogelijkheid om dit ook te kunnen leren. Zo ook die keer dat Rianne had geadverteerd in ons plaatselijk krantje en ik het niet meer van me af kon zetten. Op Internet gekeken op de website van Rianne en dat zag er allemaal goed en betrouwbaar uit. Er was nog net 1 plaatsje vrij! Ik heb niet geaarzeld en me meteen opgegeven, zodat ik binnen een paar weken al op de cursus zat. Samen met nog 4 andere cursisten aan de slag.
Eerst natuurlijk voorstellen en een beetje vertrouwd raken aan elkaar. Daar werd ruim de tijd voor genomen. Ieder heeft natuurlijk zijn eigen verhaal waarom je hebt besloten hebt om Reiki te gaan leren. Bij mij was toch de grootste drijfveer om mijn man en dochter zo goed mogelijk te kunnen helpen bij hun ziekte. Lia en Rianne (Reikimasters ) waren echter van mening dat ik eerst goed aan mezelf moest denken en werken, omdat ik anders zelf ook in de problemen zou kunnen komen. Ik wilde ze zo graag helpen!
Er is veel gebeurd sinds ik Reiki 1 en 2 heb geleerd.
Nadat ik mijn Reiki 1 en – na ruim een half jaar – Reiki 2 certificaten heb ontvangen is er eigenlijk geen dag voorbij gegaan dat ik er niets mee heb gedaan. ’s Morgens begin ik de dag al met Reiki om de dag goed te kunnen starten. Ook heb ik geregeld mezelf of een ander behandeld met reiki. Dan eens met een zeer been nadat ik van de trap was gevallen, dan eens met hoofdpijn, mijn schoonzoon met een lichte hersenschudding, met man en dochter met hun chronische depressie, enz. Ondertussen heeft mijn dochter ook Reiki 1 en 2 geleerd, en de vriend van mijn dochter Reiki 1.
Wat ik meestal terug hoor is dat het wel helpt. De personen worden in ieder geval rustig van de Reikibehandeling. Eergisteren had mijn man een spier verrekt en met de hulp van Reiki was dit binnen 2 dagen over! Al zijn natuurlijk niet alle problemen zomaar ineens opgelost. Reiki kan rust en inzicht geven bij bepaalde problemen, Reiki kan je de weg wijzen hoe je het misschien anders aan zou kunnen aanpakken, d.m.v. dromen of toevalligheden…….
En dat door gewoon je handen neer te leggen. Ik sta er nog steeds verbaasd van hoe dit allemaal kan, al is dit al een eeuwenoude methode.
Je moet je er wel bewust van zijn dat er veel met je kan gebeuren. Bij mij is na de Reiki 2 cursus veel oud zeer losgekomen, zowel van vroeger en nu, privé en werk. Daar ben ik ook een tijd ziek van geweest, maar nu alles is verwerkt voel ik me veel beter! Ik heb veel hulp om me heen gehad en ik kan er weer met frisse moed tegenaan, voor mezelf en anderen.
Gerda

Keuzes maken
Ik geeft mezelf (bijna) elke dag Reiki en heb het gevoel dat dat erg goed gaat. Af en toe komen wat vervelende klachten uit het verleden voor een paar dagen voorbij en dan is het ook weer over. Dus maak ik me daar maar geen zorgen over.
Vanmorgen ben ik in het ziekenhuis geweest om bloed te prikken. Dat moest van mijn huisarts want de extra-controle in december leverde volgens hem verkeerde resultaten op. Dus in plaats van een jaar zat er nu maar drie maanden tussen de “prikkerij”. Volgende week vrijdag heb ik een afspraak met mijn huisarts om verder te praten over de resultaten van dit onderzoek en wat de strategie naar de toekomst zal zijn. Ben benieuwd wat daar uitkomt.
Tot zover puur lichamelijk. Mentaal begon ik al wel weer uit de “winterdip” te klimmen toen ik bij jou was, maar dat weekend (en mogelijk ook alle vrije dagen eromheen die mezelf gegund had) was toch een ommekeer. Ik kan nu, wat ik bijna niet voor mogelijk had gehouden, tegen sommige mensen gewoon zeggen: Jammer dan ik kan niet!. Of dit met Reiki te maken heeft? Het kan natuurlijk ook gewoon een proces zijn dat nog steeds aan de gang is na mijn echtscheiding. Wat dat betreft sta ik af en toe gewoon verbaasd over mezelf. Herken ik in dingen die ik doe mezelf van heel lang geleden. Hoe kan een mens zich “aanpassen”, maar vooral ook laten inpakken.
Marietje

Wat heeft Reiki mij en mijn gezin gebracht
Ik ben Reiki gaan doen op aanraden van mijn buurvrouw. Ik heb een proefbehandeling gekregen van haar en was direct verkocht al had ik naderhand overal pijn. Toch moest en zou ik het zelf leren. Ideaal voor mij omdat ik zelf weinig energie heb door gezondheidsproblemen. Nu kon ik iets gaan doen wat geen energie kost. Mijn ervaring zelf met Reiki is dat ik iets meer zelfvertrouwen heb gekregen en iets beter grenzen kan aangeven. Bestaande klachten verergerden bij mij wel direct om daarna geleidelijk minder te worden.
Reiki pas ik zelf het liefst overdag toe omdat ik, als ik het ‘s avonds toepas, moeilijk in slaap kom en het idee heb dat ik nog van alles moet gaan doen. Bij veel afspraken op een dag behandel ik mezelf ook graag omdat ik me dan minder gespannen voel en alles iets beter kan overzien. Ik hoop naarmate ik me vaker kan behandelen, ik meer energie ga overhouden. 
Na de amandeloperatie van onze jongste dochter merkte ik heel snel verbetering. De volgende dag was ze weer aardig fit. De mensen die ik ken die Reiki hebben gedaan, krijgen een zachtere uitdrukking. Ik weet niet of ik Reiki 2e graad ga doen, omdat ik alle familieleden en kennissen in de buurt heb wonen. Bovendien hangt er een prijskaartje aan. Mijn slotconclusie is een fijne cursus waar je wat mee kunt en je kunt altijd hulp vragen. Familie en vrienden zijn nieuwsgierig naar een proefbehandeling, dus wie weet!
Ingeborg

Samen een Reikicursus volgen
De Reikicursus heeft ons allebei “rijker” gemaakt. Zowel fysiek als spiritueel. We zijn erg blij dat we de cursus samen hebben gedaan, zodat we veel op elkaar (en onze familie) hebben kunnen oefenen. Onze ervaring heeft ons geleerd dat door de cursus samen te doen je gemakkelijker over je ervaringen kunt praten en je gevoelens met elkaar kunt delen over de emoties die Reiki bij je los maakt. Beiden gebruiken wij Reiki ook in ons werk en merken dat het bij de cliënten veel baat heeft. Bij veel mensen geeft Reiki rust en ontspanning en verlicht de pijn. Ook als je Reiki aan jezelf geeft heeft dit veel effect meer energie, lekker slapen, enz.
We zijn dan ook zeker van plan Reiki 2e graad te gaan doen als de tijd daar is……….
Marjo en Mirjam

Reiki heeft mijn kijk op het leven veranderd
Niet dat ik opeens vage verschijningen zie, maar heel wezenlijk. Door mezelf geregeld te behandelen voel ik me rustiger en daardoor gelukkiger. Ik heb er minder moeite mee dingen af te houden als er te veel op me af komt (minder, niet geen..). Mijn kleine wonder? Ik heb mijn enkel grondig gekneusd (geconstateerd door de dokter, dus geen overdreven zelfdiagnose) na een valpartij. Krukken, foto’s, blauwzwart en dubbeldik. De eerste middag gehuild van de pijn. Maar na behandelingen door mijn man nam de pijn af. De volgende dag ‘gewoon’ voor de klas gestaan en na minder dan vier weken heb ik de bruiloft van mijn zusje op pumps gevierd!
De sfeer tijdens Riannes lessen was heel goed, warm en veilig. Ook als je – zoals de heren in ons gezelschap – binnenkomt met een houding van “laat maar zien” (overigens: de grootste scepticus voelde het meest!), krijg je van Rianne alle ruimte om te ervaren en te vragen. 
Patricia